Manderleylaan 37, 2980 Zoersel  

  +32 479/62 03 63

WordPress
Wordpress CMS

Datum

Worpress is het meest gebruikte CMS op Linux platformen. Wordpress is een open source project met een zeer uitgebreidde community. Door zijn vele plugins is kan je met dit systeem zowat elk type website bouwen.

Wat is WordPress?

WordPress is opensourcesoftware om websites te realiseren, die onder de voorwaarden van de GNU General Public License (GPL) wordt gepubliceerd. WordPress is het meest gebruikte contentmanagementsysteem (CMS) ter wereld . Van oorsprong was WordPress beperkt tot een systeem om weblogs mee te maken. Vandaag is WordPress uitgegroeid tot een veelzijdige omgeving voor het bouwen van websites, blogs en zelfs webapps.

WordPress maakt gebruik van de programmeertaal PHP. Alle content wordt opgeslagen in een database. WordPress is een contentmanagementsysteem (CMS) waardoor de gebruiker op een relatief eenvoudige wijze de inhoud (content) kan wijzigen en/of aanvullen zonder dat daar technische kennis voor vereist is.

Ondersteuning

Er bestaat een zeer uitgebreide community van WordPress waar je alle nodig hulp kan vinden bij het bouwen van een website. Het WordPress platform is gratis maar als je extra functionaliteiten nodig hebt dan moet je ofwel zelf programmeren of zoeken op de markt van plug-ins. Sommige plug-ins worden gratis aangeboden, andere zijn betalend.

WYSIWYG?

WordPress is niet echt een WYSIWYG systeem. De bouw van de website speelt zich af in een administrator module. Er bestaan wel een aantal page builder plug-ins die zorgen dat het systeem al meer in de buurt van een WISIWYG komt. Op dat vlak staat DNN een heel pak verder.

E-Commerce

Een sterk punt van WordPress is zeker de mogelijkheid om een webshop te bouwen met Worpress als basis. De meest gekende plug-in daarvoor is WooCommerce. Met deze plug-in installeer je een volledig front en back-office systeem in jouw website. Er is integratie voorzien met de belangrijkste betalingsproviders en leveringsdiensten. Zoals elke webshop vraagt het opzetten wel wat werk maar eens de webshop online zijn de dagelijkse taken eenvoudig uit te voeren. Een prima plug-in voor kleine en middelgrote webshops

WordPress en P&IT Consult

Wij hebben de voorbije jaren steeds met DNN gewerkt als CMS systeem maar het laatste jaar hebben we ons ook toegelegd op WordPress. De toenemende vraag naar e-commerce en de beschikbaarheid van page builders zoals Elementor hebben de doorslag gegeven. We helpen je dus graag met het opzetten van jouw WordPress site of WooCommerce webshop.

Meer
artikels

SEO

SEO

Nog even geduld. We zijn nog aan het schrijven…

Wordpress CMS

WordPress

Worpress is het meest gebruikte CMS op Linux platformen. Wordpress is een open source project met een zeer uitgebreidde community. Door zijn vele plugins is kan je met dit systeem zowat elk type website bouwen.

DNN CMS

DNN

Een robuust CMS systeem op een Microsoft Windows Platform, zo zou je DNN het best kunnen omschrijven. DNN is ontegensprekelijk het meest succesvolle platform op Windows systemen met wereldwijd meer dan 800.000 gebruikers, van Universiteiten tot de Verenigde Naties… Zeker de moeite om een van dichtbij te bekijken.