Search
Search
dinsdag 20 oktober 2020

App ontwikkeling

Vandaag zijn App's niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Voor elke taak bestaat er wel één of andere app die ons kan helpen. Wij helpen je graag bij het bouwen van jouw App.

Native App's

Vandaag zijn App's niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Voor elke taak bestaat er wel één of andere app die ons kan helpen. Vandaag zijn er 3 belangrijke platformen waarop App's werken. Het grootste marktaandeel is nog steeds voo Android, gevolgd door iOS. Microsoft heeft de laatste jaren een inhaalbeweging gemaakt en heeft zich gepofileerd als volwaardig alternatief voor Android en iOS. Met het Windows 10 platform maakt het een perfecte integratie mogelijk tussen de kantooromgeving en de mobiele omgeving.

Wil je vandaag op de mobiele markt aanwezig zijn kan je best voor deze 3 platformen ontwikkelen. Om dit te realiseren maakt P&IT Consult gebruik van het Xamarin ontwikkel platform. Deze omgeving werd onlangs door Microsoft overgenomen en laat toe om code te delen over de 3 platformen. De App's blijven native. De programmeertaal die gebruikt wordt is C#.

Wij helpen je graag bij het bouwen van jouw App. Van design, ontwikkeling tot het plaatsen op de App Store, Google Play of Windows Store. Interesse? contacteer ons vrijblijvend via ons contactformulier.

autiClock

Met deze app werd op aanvraag een timer gebouwd voor leerlingen met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS). Omdat deze kinderen vaak geen besef hebben van tijd werd mij gevraagd om een aftelklok te maken die op een visuele manier de nog resterende tijd weergeeft. Het princiepe moest gebaseerd zijn om de TimTimers die in de school gebruikt worden. Omdat die TimeTimers voor vele ouders te duur zijn wilde de school een gratis app die hetzelfde deed.

De app is voorlopig enkel op het iOS platform beschikbaar voor een beperkte groep gebruikers. Omdat gebruik gemaakt werd van Xamarin Forms is de code gemeenschappelijk voor zowel iOS, Android en UWP. De app is dan ook binnenkort beschikbaar in een Android versie, zowel voor smartphones als voor tablets.

Het grafische werk achter deze timer werd met Paintcode uitgevoerd. Een tekenpakket beschikbaar op Mac OSX dat een vector tekening omzet in Xamarin C# code. Hierdoor zijn kleine wijzigingen in de grafische interface achteraf minder zwaar om uit te voeren.

 

miniPOS

Voor deze app wilde de school een eenvoudig systeem om op de jaarlijkse activiteiten de kassa te beheren. De app laat toe om categorieën te definiëren en producten aan elke categorie te koppelen. Een product kan uit één of meerdere basisproducten zijn zodat combinatiepakketten kunnen gemaakt worden. Wanneer een klant meerdere producten aankoopt moet de juiste prijs berekend worden en in een overzicht getoond worden wat er exact moet meegegeven worden.

De app voorziet in een administratie deel waarin alle parameters kunnen aangepast worden, producten toegevoegd, categorieën aangemaakt enz... Daarnaast is er nog een statistieken module waarin men kan volgen wat de opbrengst is, hoeveel klanten er geweest zijn, hoeveel van elk product verkocht is en waar de piekmomenten in de verkoop lagen.

De app is voor het eerst gebruikt in september en kreeg zeer positieve commentaar van de eindgebruikers.

Ontwikkelomgeving

Anything you want to accomplish on iOS, Android, or Windows is possible with Xamarin. We provide complete access to platform and hardware capabilities, while letting developers use existing skills to build on one codebase — increasing speed to market and eliminating redundant development efforts.

Uit officiële Xamarin website

miniPOS

Schermafbeelding miniPOS iOS app op tablet

Schermafbeelding miniPOS iOS op tablet

Inschrijven nieuwsbrief

Unsubscribe
Copyright 2020 by P&IT Consult Gebruiksovereenkomst Privacybeleid
Back To Top